SARIMSAĞIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
1. saat: Vücudunuz sarımsağı sindirir ve içindeki besleyici maddeleri emer.
4. Saat: Sarımsağın içinde bulunan ve vücudunuzun emdiği besleyici maddeler vücudunuzdaki kanser hücreleri ve serbest radikallerle mücadele eder.
6. Saat: Metabolizma hızınız artar. Vücudunuzdaki yağlar erimeye başlar ve fazlalık sıvılar vücuttan atılır.
7. Saat: Sarımsağın antibakteriyel faydaları etkisini göstermeye başlar ve kan dolaşımına karışır. Sarımsak vücuttaki bakterilerle savaşmaya başlar.
10. Saat: Sarımsakta bulunan besleyici maddeler oksidasyon oluşma riskini azaltır.
24. Saat: Sarımsağın içindeki besleyici maddeler sayesinde:
*Kolesterol düşer.
*Kalp sorunlarına neden olan damar tıkanıklıkları önlenir.
*Tansiyon dengelenir.
*Sinir sistemi güçlenir.
*Vücuda ağır metallerin girmesi engellenir.
*Kemikler ve eklemler güçlenir.
*Daha az yorgun hissedilir.
*Vücudunuz daha atletik olur.
*Sperm sayısını artırır.
*Afrodizyaktır; cinsel isteği artırır.
*Hücreler sağlığına kavuşur.
Bu süreç boyunca bolca su içmek, sağlıklı şeyler yemek, kolay sindirilebilen besinler, kırmızı et ve mutlaka tüketecekseniz rafine şeker tüketmek çok önemli.
Sarımsağın faydaları neler?
1. Bağışıklığınızı arttırır: Deney tüplerinde yapılan testlerde sarımsağın kanser hücrelerini öldürdüğü görülmüştür. Ayrıca bu teste dahil olan bazı insanlarda da aynı sonucu vermiştir. Yapılan araştırmada düzenli olarak sarımsak, sebze ve meyve yiyen bir grup kadında kolon kanseri riskinin % 35 azaldığı tespit edilmiştir. Ayrıca yapılan başka bir araştırmada ameliyat edilemeyecek durumda olan kolon, ciğer ya da pankreas kanseri vakalarında hastalar 6 ay boyunca sarımsak ekstresi aldıklarında bağışıklık sistemlerinin geliştiği gözlenmiştir.
2. İltihap sökücü olarak çalışır: Bu araştırmalarda gözlenmiştir. Eğer iltihaplı bir ekleminiz ya da kasınız varsa, sarımsak yağı ile ovun.
3. Kardiyovasküler sağlığı geliştirir: Hala sarımsağın kolesterol seviyesini arttırdığı yönünde bir kanı olsa da araştırmalar arterlerde ve tansiyonda olumlu etkisi olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar kırmızı kan hücrelerinin sarımsak sayesinde sülfürden hidrojen sülfid gazına dönerek damarlarımızı genişlettiğine ve bu yollar kanın rahat akmasına yardımı olduğuna inanıyor.
4. Size daha iyi saç ve deri verir: Sarımsağın antioksidan ve anti bakteriyel etkisi akne kaynaklı bakterileri yok ederek cildinizi temizler. Bazı veriler sivilcenize sarımsak sürdüğünüzde yok olduklarını göstermiştir. Yalnız bu yanma hissi yaratabilir.
Ayrıca yine araştırmalar sarımsak jellerinin saç dökülmelerine iyi geldiğini gösterdi.
5. Yiyeceklerinizi korur: taze sarımsaktaki bu aynı anti bakteriyel oluşumlar besin zehirlenmesine yol açan salmonella ve E coli gibi bakterileri öldürür. Ama yine de sarımsağı yiyeceklerinizi temizleme için kullanmayın.
6. Mantar tedavisinde kullanılır: Sarımsak aynı zamanda fungus ile de savaşır. Eğer ayağınızda mantar varsa, ayağınızı sarımsak suyuna batırın ya da ayağınıza kaşıntı yaratan mantar ile savaşması için çiğ sarımsak sürün.
Sarımsak yutmanın faydaları neler?
*Sarımsağı yutarak tüketmek hazmı kolaylaştırır.
*Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını ve büyümesini engeller.
*Vücudun gerek duyduğu tüm vitamin ve mineralleri sağlayarak vücut direncini arttır.
*Soğuk algınlığına bağlı gelişen hastalıklara karşı yakalanma olasılığını azaltır.
*Vücuda enerji vererek kişinin dinç kalmasını sağlar.
*Halsizlik ve kronik yorgunluğa karşı iyi gelir.
*Cinsel potansiyeli arttırır.
*Saçlarda oluşan dökülmeyi engelleyerek saçların daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.
*Zehirlenmelere karşı faydası vardır.
*Kireçlenmeye karşı faydalı olur.
*Vücutta oluşan tüm iltihaplı hastalıklara karşı faydalı olur.
*Kolesterol hastalığına karşı iyi gelir.
*İdrar söktürücü özellik yaratır.
*Kilo verme sürecine katkıda bulunmak mümkündür.
*Vücutta var olan kesik ve yaraların iyileşme sürecini kısaltır.
*Ciltte oluşan sivilce, akne, egzama gibi cilt hastalıklarını önler.
Sarımsaktan en çok faydayı nasıl alırız?
Sarımsağı çayını yapmak için küçük parçalara ayırarak sıcak suya bırakabilir ve tadını bal ile kapatırken sarımsaktan faydalanmak biraz karışıktır. Onu ısıtmak ya da başka şeyler ile birleştirmek pH dengesini değiştirebilir. Allicin'den gelen enzimlerin çalışmak için birkaç dakikaya ihtiyacı vardır o nedenle sarımsağı kestikten sonra biraz bekleyin. En büyük faydayı çiğ sarımsaktan alırsınız. Ama eğer pişirmek isterseniz 60 dereceden fazla ısıtmayın. Yüksek ısı allicini öldürür o nedenle sarımsağı yemeklerinize pişmeye yakın atın.
Sarımsağı tüketirken nelere dikkat edilmeli?
Sarımsağın sağlığa faydası saymakla bitmez, ama beslenmenize birden çok fazla eklemeyin. Aşırısı, mide rahatsızlıkları, gaz, ishal, ağız kokusu ve kötü vücut kokusu yaratabilir.
Eğer çok miktarda taze ve kuru sarımsak ile temas ederseniz, derinizde karıncalanma hissedebilirsiniz. Sarımsaktan kaynaklı doku bozukluklarından kaçınmak için mutfak eldiveni kullanın.
Ender görülen bazı vakalarda, sarımsağın baş ağrısı, yorgunluk, iştahsızlık, kas ağrıları, baş dönmesi ya da astım atakları ve deri döküntüleri gibi alerjik reaksiyonları tetiklediği görülmüş. Dikkat! Kan seyreltici kullanıyorsanız, sarımsak tüketmek ilacın etkisini arttırarak pıhtılaşmasını zorlaştırabilir.