HİJYENE UYULMAMIŞ
Sağlık çalışanları, hastalar ve refakatçilerin zehirlendiği SEAH'ın yemekleri İstanbullu firma tarafından karşılanmaya devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğü tarafından yemek numunelerinde yapılan incelemede dönerin hijyen kurallarına göre hazırlanıp servis edilmemesinden kaynaklanan 'Salmonella' denilen bakteri çıktı.
309 KİŞİ ZEHİRLENDİ
İlk gün 71 kişiyle başlayan gıda zehirlenmesi, an be an arttı. Zehirlenme şikayetiyle birlikte 22 doktor, 86 yardımcı sağlık personeli, 160 diğer hastane personeli, 17 hasta, 24 refakatçi olmak üzere toplam 309 kişi acil servislik oldu. Halen 12 kişinin tedavisi servislerde sürerken, gündemden bir türlü düşmeyen gıda zehirlenmesiyle ilgili yapılan laboratuvar sonuçları da belli oldu. Laboratuvar sonuçlarına rağmen aynı firma hastaneye yemek vermeye devam ediyor.
YAPTIRIM OLACAK MI?
Sağlık kurumuna yemek tedariki yapan firmanın hijyen kurallarına uymamasından kaynaklanan zehirlenme olayı sonrası hastane çalışanları tedirgin. Zehirlenme olayının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen tedarikçi firmanın yemek vermeye devam etmesi kafaları karıştırdı. Hastane çalışanları, hasta ve refakatçileri zehirleyen firmaya yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.
FİRMA KORUNUYOR MU?
Vatandaşın sağlık hizmeti aldığı kurumda yaşanan skandal olay sonrası yetkililerin zehirlenen kişi sayısını günler sonra açıklaması, hijyen kurallarına uymayan firmanın yemek vermeye devam etmesi, hastaneye gelen yemeklerin denetlenip denetlenmediğini ve daha da önemlisi İstanbullu firmanın kimin koruması altında olduğu sorularını gündeme getirdi. İl Sağlık Müdürlüğünün kamuoyunun merak ettiği konularla ilgili açıklama yapıp yapmayacağı da merak edilen konular arasında?
haberlisin