Mevcut koşullarda müşterilerimizin ürünlerle ilgili beklentilerine cevap vererek, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımaktır. Gıda güvenliğini her zaman ön planda tutarak GÜNEŞOĞLU markasını güvenilir kılmak, sürekli eğitimlerle çalışanlarımızı kalite konusunda bilinçlendirmek ve sorumluluk sahibi olmayı kazandırmaktır.
Teknolojik yenilikleri takip ederek tüm çalışanlarımızla birlikte verimliliği arttırmak misyonumuzdur.
MARKA KİMLİĞİ
- Doğal ve sağlıklı
Doğal olmayı sever, sağlıklı yaşama önem verir.
- Güvenilir
Modern üretim tesislerinde hijyenik ortamlarda üretilir
- Damak tadımıza uygun
Türk damak tadına uyumlu; ismiyle, iletişimiyle sizlerden biridir.
- Sorumlu ve müşteri odaklı
Ailenizin sağlıklı ve lezzetli süt ürünleri ihtiyacını karşılamada paranızın alabileceği en iyi kaliteyi sunmaya özen gösterir.
YÖRESEL PEYNİRLER
Türkiye' de farklı yörelerden gelen lezzetler ile sofralarımızı şenlendiren 60?ın üzerinde yöresel peynir bulunmaktadır. Bizler Güneşoğlu olarak Türkiye'nin de bir gün yabancı ülkeler gibi bir peynir ülkesi olabileceğine inanıyoruz ama yabancı ülkelerin peynir ülkesi olmalarının en büyük sebebi peynirlerinde standardı yakalamış olmalarından kaynaklamaktadır. Bizler Güneşoğlu olarak Yöresel Peynir yapımında en iyi teknolojiden yararlanarak standardı yakalıyor ve standart ürün üretiyoruz. Güneşoğlu olarak; Dil Peyniri, Örgü Peyniri, Çeçil Peyniri, Çerkez Peyniri, Abaza Peyniri üretimini standart olarak yapıyoruz. Güneşoğlu yöresel peynir sınıfını daha fazla geliştirerek, hedeflediği 15 farklı Türk yöresel Peynirini standart olarak üretmeyi hedefliyor.
Güneşoğlu Yöresel Peynir Grupları



KAŞAR PEYNİRİ
Sevilerek tüketilen, yeterli ve dengeli beslenme düşünüldüğünde, önemi inkâr edilemeyecek kadar büyük olan, iyi bir kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi Güneşoğlu kaşar peyniri?
Güneşoğlu kaşar peyniri, kahvaltılarda kendi başına yenebildiği gibi sandviç veya tost içinde ya da rendelenerek makarna veya pidelerde lezzet vermek amacıyla kullanılan sütün dönüştüğü muhteşem lezzetlerden birisi?
Kaşar peyniri iyi bir kalsiyum kaynağıdır.
Gelişen teknoloji ile birlikte Güneşoğlu modern tesislerinde pastörize edilen inek sütü, mayalama sıcaklığına soğutulduktan sonra 60?80 dakikada pıhtılaşmasını sağlayacak şekilde peynir kültürü ve maya ile aşılanır. Bu süre sonunda oluşan pıhtı, peynir altı suyunun uzaklaşması için karıştırıcılar yardımıyla kırılarak fermantasyona bırakılır. Olgunlaşan teleme, tambur yardımıyla peynir altı suyundan ayrılır. Teknelere alınan fermantasyonunu tamamlamış teleme, iyi bir haşlama için özel makinelerde doğranır ve haşlama işlemine tabi tutulur. İstenilen gramajlara ayarlanarak kalıplara konur ve bir gün süreyle dinlendirilir. Son teknoloji kullanılarak vakum ambalajlara konulan Güneşoğlu kaşar peynirleri soğuk depolarda muhafaza edilir.
Güneşoğlu Kaşar Peyniri Grupları








BEYAZ PEYNİR
Kahvaltıların başrol oyuncusu, karpuzun hiçbir şeye değişilmez dostu, böreklerin can yoldaşı, karganın gevezelik edip tilkiye kaptırdığı, simidin yanında olmazsa olmazı? Hikâyesi, lezzeti bol bir yiyecek: Güneşoğlu Beyaz Peynir?
Tüm dünyada sevilerek tüketilen beyaz peynir, yeterli ve dengeli beslenme düşünüldüğünde, önemi inkâr edilemeyecek temel bir fermente süt ürünüdür. Peynir protein, mineraller ve vitaminler gibi esansiyel maddeler bakımından zengin bir kaynaktır. A, B ve E vitaminleri, kalsiyum ve fosfor içerir. Peynir, süt proteini açısından oldukça zengindir.
100 gram peynir yetişkin bir insanın günlük mineral ihtiyacının çoğunu karşılar. Peynir, kolay hazmedilir ve diğer gıdaların hazım olmasına yardımcı olur. Bu özelliği nedeniyle de sofraların baş tacıdır. Ayrıca kolesterol oranı en düşük gıdalardan biridir. Peynirde laktoz yoktur ya da düşük oranda bulunur. Bu nedenle peynir, sütü sindirmekte zorlanan kişiler için alternatif bir gıdadır. Peynirdeki mineraller, çocuklarda boy uzamasını önemli ölçüde arttırır, kemik gelişimine yardımcı olur. Kadınlarda da kemik yapısının güçlü kalabilmesini sağlar. Ayrıca diş sağlığı için vazgeçilmez bir besindir.
Sabahları açlık kriziyle uyananlara da küçük bir tüyo veriyoruz: "Yatmadan bir iki saat önce bir dilim peynirle ekmek yenirse, sabaha kadar kan şekeri dengede olacağı için bir açlık kriziyle uyanılmaz".
Güneşoğlu Beyaz Peynir, pastörize edilen inek sütünün beyaz peynir kültürüyle aşılandıktan sonra mayalanması ile elde edilen pıhtının tekniğine uygun olarak kırılması ve peynir altı suyunun uzaklaştırılarak baskıya alınması sonucu elde edilir. Daha sonra salamura ilave edilerek Güneşoğlu kalitesi ile ambalajlara doldurulur ve soğuk hava deposuna alınarak satışa sunulur.
Güneşoğlu Beyaz Peynir Grupları


KREM PEYNİR
Güneşoğlu krem peynir her acıktığınızda galeta, etimek, simit ve ekmeğin üzerine fazla fazla sürerek tüketebileceğiniz sınırsız bir lezzet?
Krem peynir kaşar peyniri, beyaz peynir, teleme ve kremanın uygun oralarının karıştırılıp pişirilmesi ile elde edilen ve ambalajlara sıcak olarak dolum yapılan bir süt ürünüdür. Sürülebilir, besin değeri yüksek bir peynir çeşididir. Güneşoğlu krem peynirini kahvaltılarda ve günün her saatinde güvenle tüketebilirsiniz.
Güneşoğlu Krem Peynir Grupları


LOR PEYNİRİ
Bunun bir böreği yapılır ki ne siz sorun ne biz söyleyelim?
Güneşoğlu lor peyniri daha çok börek, çörek ve tatlı gibi hamur işlerinde kullanabileceğiniz ayrıca zeytinyağı ve baharatla karıştırarak kahvaltılarda da tüketebileceğiniz sütün Güneşoğlu?nda zenginleşen bir lezzeti?
Güneşoğlu lor peyniri karbonhidrat içermeyen, çok fazla kalsiyum ve serum proteini ile çok az yağ ve tuz içeren bir süt ürünü?
Lor peyniri, sütün işlem görmesinden sonra açığa çıkan peynir altı suyu ve yayık altı suyunun kaynatılarak pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünüdür. Peynir altı suyu kazanlara alınarak ısıtılır ve pıhtı oluşması sağlanır. Daha sonra oluşan bu pıhtı süzme bezlerine alınarak peynir altı suyu uzaklaştırılır. Bir gün süre ile süzülen peynir, tuz ilave edilerek ambalajlara doldurulur. Çoğunlukla olgunlaşmadan yenen yumuşak bir peynir türüdür. Yağ oranı düşük olması nedeniyle diyet peyniri olarak da tercih edilmektedir.
Güneşoğlu Kaşar Peyniri Grupları

YOĞURT
Binlerce yıldan beri Türk ülkelerinde işlenen yoğurt, toplumumuzun beslenmesinde önemli yeri olan bir süt ürünüdür. Güneşoğlu yoğurt, sabahtan akşama kadar günün her saatinde yenebilecek, her yaşta hemen hemen herkes için uygun olan harika bir gıdadır.
Yoğurt yağları eritiyor, açlığı bastırıyor, cildinizi canlandırıyor?
Sabahleyin kahvaltıdan sonra yenen yoğurt, sindirimi kolaylaştırıp bağırsakların çalışmasına yardım eder. Güneşoğlu yoğurt, her yaş grubu için besleyici, sindirimi kolay bir gıdadır. Aynı zamanda yoğurt bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besindir. Rahat bir uyku için de yoğurt yiyebilirsiniz.
Sağlıklı hayvanlardan sağılıp yabancı tat ve koku ile yoğurt bakterilerini engelleyici madde içermeden, en hijyenik şartlar ve soğutma koşulları sağlanarak özel araçlar ile +4 derecede ve en kısa sürede fabrikalarımıza gelen sütler, Güneşoğlu'nda doğal, katkısız ve hijyenik üretimle farklı bir lezzete ulaşır. Evaporatörlere alınan süt, burada koyulaştırılarak suyun sütten uzaklaştırılması sağlanır. Daha sonra süt yağının yüzeyde toplanmaması ve yoğurda eşit olarak dağılması için homojenizasyon işlemi uygulanır. Isıtılarak pastörize edilen süt, yoğurt oluşumunu sağlayan bakterilerin faaliyeti için 43 ile 45 dereceye kadar soğutulur. Toplu halde aşılanarak mayalanan süt ambalajlanarak pıhtılaşması için inkübasyona bırakılır. Bu işlemin ardından 10 derecenin altına soğutulan yoğurt 4 derecelik depolarda 1 gün bekletildikten sonra satışa sunulur. Yoğurdun tüketilinceye kadar 2-3 hafta ömrü vardır.
Güneşoğlu Homojenize Yoğurt Grupları





Kaymaklı Ürün Grupları

AYRAN
Sütün Güneşoğlu?nda serinletici, rahatlatıcı ve gaz yapmayan akıl almaz mucizevi bir içeceğe dönüşümü?
Sıcak yaz günlerinde serinleten, yorgunluğu gideren, kısaca insanı kendine getiren Dünya?ya Türklerin hediye ettiği bir içecek? Güneşoğlu ayran, vücudun sıvı dengesinin korunması gerektiğinden yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle kaybedilen sıvının geri kazanılmasında büyük önem taşır.
Güneşoğlu ayran, kurumaddesi ve yağ oranı ayarlanmış olan süte yüksek sıcaklıkta pastörize edilip soğutulması sonrasında laktik asit bakterileri ilave edilmesi ile elde edilen % 100 doğal içilebilir kıvamdaki fermente bir süt ürünüdür.
Güneşoğlu Ayran Grupları



TEREYAĞI
Kahvaltılarımızın vazgeçilmez geleneksel lezzeti?
Güneşoğlu tereyağı kalitesi, sağlığı ve güveni ile sizlere mutfağınızda muhteşem lezzetler sunar?
Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini arttırır, bağırsaklara geçen maddelerin oluşturduğu ağrıyı giderir, yaraların iltihaplarını çözerek iyileşmesini sağlar.
Güneşoğlu Tereyağı, temel olarak ham maddesi olan süt yağının (krema) pastörize edilmesi ve sonrasında olgunlaştırılıp yayıklanması ile elde edilen bir süt ürünüdür.
Güneşoğlu Tereyağı Grupları







Ev Dışı Toplu Tüketim Ürünleri
Peynir Ürün Grupları
Dil Peyniri Ürün Grupları
- 500gr Güneşoğlu Tam Yağlı Dil Peyniri
- 1000gr. Güneşoğlu Tam Yağlı Dil Peyniri
- 2000gr. Güneşoğlu Tam Yağlı Dil Peyniri
Örgü Peyniri Ürün Grupları
- 500gr Güneşoğlu Örgü Peyniri
- 1000gr. Güneşoğlu Örgü Peyniri
- 2000gr. Güneşoğlu Örgü Peyniri
Tel Peyniri Ürün Grupları
- 1000gr Güneşoğlu Tel Peyniri
Kaşar Peyniri Ürün Grupları
- 2000gr Güneşoğlu Tam Yağlı Kaşar Peyniri
- 2000gr Güneşköy Tam Yağlı Kaşar Peyniri
Dilimli Peynir Ürün Grupları
- 1500gr Güneşköy Yağlı Dilimli Peynir
Beyaz Peyniri Ürün Grupları
- 5000gr Tam Yağlı Beyaz Peynir
- 18.000gr Tam Yağlı Beyaz Peynir
- 20.000gr Tam Yağlı Beyaz Peynir
Köy Peyniri Ürün Grupları
- 3500gr Köy Peyniri
- 15.000gr Köy Peyniri
Krem Peyniri Ürün Grupları
Lor Peyniri Ürün Grupları
- 10 kg Kova Lor Peyniri
- 17kg Teneke Lor Peyniri
Yoğurt Ürün Grupları
Yağlı Homojenize Yoğurtlar
- 150gr. %3 Yağlı Homojenize Yoğurt
- 200gr. %3 Yağlı Homojenize Yoğurt
- 350gr. %3 Yağlı Homojenize Yoğurt
- 10kg %3 Yağlı Homojenize Yoğurt
Yarım Yağlı Homojenize Yoğurtlar
- 200gr. Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt
- 5kg Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt
- 9kg Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt
- 10kg Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt
Kaymaklı Yoğurtlar
- 225gr Kaymaklı Çömlek Yoğurt
- 5kg. Kaymaklı Tepsi Yoğurt
Tereyağı Ürün Grupları
- 2500gr Geleneksel Tereyağı
- 5kg Geleneksel Tereyağı
- 10 kg Geleneksel Tereyağı
SÜRBENİ'Lİ POĞAÇA
- Malzemeler :
- 250 gr Sürbeni
- 1 çay bardağı Güneşoğlu Yoğurt
- 2 çorba kaşığı Güneşoğlu Tereyağı
- 300 gr un
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 30 gr çörek otu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- Hazırlanışı :
- Yoğurt, yumurta, zeytinyağı ,tereyağı ve tuzu bir kabın içerisine koyun ve iyice karıştırın.
- Daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ilave ederek çok yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölün.
- Hamur parçalarının içerisine süzme beyaz peynirli harcı koyarak kapatın.
- Üzerilerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Öneri: Arzu ederseniz poğaçaların içine koyduğunuz Sürbeni peynire 1 çorba kaşığı dolusu doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
BİZDEN TARİFLER
Sürbeni'li PoğaçaKremalı Sürbeni'li MakarnaHünkar BeğendiKaşarlı BiftekMantarlı TavukFırında Peynirli PırasaYoğurtlu SosPeynirli Kırmızı BiberPeynirli Biber DolmasıYoğurtlu ve Çikolatalı KekYoğurt TatlısıCheesecakeli BrowniLor Peynirli KekKrem Peynirli KurabiyelerPeynirli TartPeynirli TatlıPeynirli KekPeynirli Minik TurtaPeynirli Krep RulolarıKasar Peynirli DilimlerPeynirli Maydanozlu EkmekPratik Su BöreğiPeynirli GözlemeKolay BörekFırında MakarnaKaşarlı PizzaKaşarlı PidePeynirli ÇörekEkmek Hamurundan PoğaçaPeynirli AyçöreğiSigara BöreğiKöfteli Yoğurt ÇorbasıAyranlı Çorba
TARİHÇE
1964 yılında Aziz Üzeyir GÜNEŞ tarafından Güneş Süt Mamulleri Koll. Şti adı altında Sakarya'da aile şirketi olarak kuruldu. Gıda sektörüne yoğurt üreticiliği ile adım atan şirket, 1972 yılından sonra ayran ve kaşar peyniri üreterek varlığını devam ettirdi. İlerleyen yıllarda üretimine sadece kaşar peyniri alanında faaliyet gösterme kararı alındı.
1995 yılında Aziz Üzeyir Bey'in vefatından sonra Güneş Süt Gıda San. Tic. Ltd Şti olarak Muzaffer GÜNEŞ'in yönetiminde yeniden yapılanma sürecine girdi. Bu hareketle birlikte şirket için değişim süreci başlamış oldu. GÜNEŞ olan marka ismi
GÜNEŞOĞLUolarak değiştirildi. "Kaliteyi, doğallığı ve Lezzeti bir arada bulabileceğiniz bir ürün? sloganı ile yola çıkan şirket ilk yıllarda günde 5 ton süt işleme kapasitesini, bugünlerde 120?150 tonlara çıkarmayı başarmıştır. 2003 yılında Söğütlü III. Organize sanayi bölgesinde yeni fabrika inşaatına başlamış ve 2006 yılı Nisan ayında günlük 300ton/gün kapasiteli yeni fabrikasında üretime geçmiştir. Şirketimizin hedefleri içerisinde bulunan MİLKİMUM marketler zincirinin ilki Sakarya'nın Ferizli İlçesinde değerli müşterilerimizin hizmetine açılmıştır.
Yeni üretim tesisi ile ürün çeşitliği artırılmıştır. Fabrikamızda son teknolojiler kullanılarak yoğurt, ayran, beyaz peynir, kaşar peyniri, yöresel peynirler (dil, örgü, tel, çerkez, abaza), mozerella, tereyağı, lor, krema ve krem peynir
GÜNEŞOĞLUkalitesi ile üretilmektedir.
GÜNEŞOĞLUkalitesini ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile tescillemiştir. Şirket, bu belgelerin gerektirdiği sorumlulukların bilinciyle çalışmalarına daha titiz ve ciddiyetle devam etmektedir.
GÜNEŞOĞLUTicari, ahlaki ve vicdani kuralları üretim anlayışının değişmez ilkeleri olarak benimsemiş; gücünü bu değerleri içselleştirmiş olan dinamik yönetiminden ve her konuda önünü yarım asrı aşkın tecrübesinden alan kurumsal yapısıyla, büyümesini her geçen gün artırmaktadır.
GÜNEŞOĞLU?unda üretim süreci, ham madde olarak gelen sütün fabrikaya girmesiyle başlamadığı gibi ürünün satışa hazır hale gelmesiyle de bitmez.
GÜNEŞOĞLUgeleneksel üretim politikasını, üretim öncesinin ve satış sonrasının bu sürecin içinde olduğunu kabul etmek suretiyle belirlemiştir.
GÜNEŞOĞLUbu anlamda ülkemizin süt ve süt ürünleri sektörünün örnek bir kuruluşu olmak için çalışmaktadır.
GÜNEŞ SÜT GIDA SAN ve TİC. LTD. ŞTİ
3. Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü
SAKARYA/TÜRKİYE
Fabrika:
Tel : +90 (264) 681 46 19
Tel : +90 (264) 681 46 78
Fax : +90 (264) 681 46 90
Gsm : +90 (532) 755 77 54
E-posta:
info@gunesoglu.com.tr
 |
 |
Google Maps |
Kroki |
BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİMİZ
İSTANBUL AVRUPA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
KOCA TEPE MH. MEGA CENTER A BLOK NO:479-480
BAYRAMPAŞA / İSTABUL
Tel: 0212 437 04 74 ? 0212 640 75 16
Fax: 0212 437 04 64
İSTANBUL ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
EYÜP SULTAN MAH. MEHMET AKİF CAD.GAMLI SK.NO:1
DÜKKAN:1
SANCAKTEPE / İSTANBUL
Tel: 0216 311 34 54
DÜZCE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
HAMİDİYE MAH. AKÇAKOCA ÇEVRE YOLU ÜZERİ NO:35
DÜZCE
Tel: 0380 523 21 71
İZMİT BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
SEFA SİRMEN BULVARI HOCAAHMET VESEVİ CAD.KÖRFEZ SK.NO:27
İZMİT / KOCAELİ
Tel: 0262 335 04 98
Fax: 0262 335 59 31
ADAPAZARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
TEKELER MAH. ÇEVRE YOLU CAD. NO:96 A/B TİCARET BORSASI
ADAPAZARI / SAKARYA
Tel: 0264 274 10 68
Fax: 0264 274 10 69
ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZ ANKARA TOPTANCILAR SİTESİ 2.BLOK NO:72
MACUNKÖY / ANKARA
Tel: 0312 397 25 88
Fax: 0312 397 25 89
BÖLGE BAYİLERİMİZ
ANKARA ERDOĞDU ET VE GIDA LTD.ŞTİ
ATİSAN SANAYİ SİTESİ FERİT ALNAR CADDESİ NO:52
OSTİM / ANKARA
Tel: 0312 386 15 25
Fax: 0312 386 15 20
ANKARA BÖLGE BAYİSİ
EMSAL SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
ÖZ ANKARA GIDA TOPTANCILAR SİTESİ 8.BLOK NO:244
MACUNKÖY / ANKARA
Tel: 0312 397 43 10
Fax: 0312 397 42 72
KARADENİZ EREĞLİ BÖLGE BAYİSİ
AK AS TOPTAN GIDA DAĞIT.HİZ.İNŞ.OTO. TİC.LTD.ŞTİ
Tel: 0372 319 17 01
Fax: 0372 319 19 01
