SAYEMSAD ; gelecek nesillerin sağlığı için; okullarda 'Sıcak ve sağlıklı yemek projesi''ni anlatmak için ziyaretlerde bulundu
SAYEMSAD (Sakarya Yemek Sanayicileri Derneği ) dernek başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, başkan yardımcısı Musa Küçük , dernek sekreteri Sefa Kaymak ve yönetim kurulu üyesi Bülent Afyon ve Bekir İnce ile
Sakarya Valisi Sn. İrfan BALKANLIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Fazilet Durmuş ?a ziyarette bulundu.
Yaptığı ziyaretlerle İleride bizi yönetecek olan genç neslimizin sıcak ve geleneksel yemeklerimizle beslenmesi gerektiğine dikkat çeken dernek yönetimi ; kuru, hazır ve poşetli gıdalarla beslenen neslimizi bekleyen sorunlara dikkat çekti.Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonunun (YESİDEF) geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanımıza gerçekleştirdiği ziyarette gündeme gelen konuları ve Sağlıklı Yemek Projesini de anlatan SAYEMSAD yönetim kurulu üyeleri Sakarya'da öğrenim gören öğrencilerimizin sağlıklı toplu yemeğe kolay ulaşılabilirliğini gündeme getirdi.
Toplu Yemek üretiminin farklı kriterler bağlı olduğuna dikkat çeken
SAYEMSAD ; Okullardaki alım şartnamelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden alınan İşletme Kayıt Belgesi Yanında faaliyet konusunun toplu yemek üreten işyerleri, yemek fabrikası olduğuna dair bilgi yazısının da istenmesi gerekliliği üzerinde duran dernek yönetimi; faaliyet konusu toplu olan işyerleri bünyesinde ilgili odalara kayıtlı gıda mühendisi çalıştırması zorunluluğu; bağlı bulundukları odalardan alınmış toplu yemek üretmeye yeterli ekipman, makine , teçhizatın bulunduğuna dair kapasite raporunun da olması, şartnamede ilköğretim öğrencilerinin ihtiyacı olan kalori ve gramajların tespit edilerek buna uygun menülerin hazırlanması , daha önce konusunda iş yaptığına dair belgelerin bulunması ,yemek taşımaya uygun araçların bulundurulması gibi konulara dikkat çekti.