HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 03 TEMMUZ 2025, PERŞEMBE

Zeytinyağı Kalite Kriterlerini Öğrendiler

18.11.2019 00:00
Zeytinyağı Kalite Kriterlerini Öğrendiler
Zeytinyağı Kalite Kriterlerini Öğrendiler

SUBÜ Turizm Fakültesi tarafından 3'üncüsü gerçekleştirilen Gastronomi Sohbetleri'nde öğrenciler zeytinyağının üretiminden kalitesine kadar birçok konuda bilgi sahibi oldular.

 

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi Sohbetleri'nin üçüncüsü 'Duyusal Analiz ve Zeytinyağı Tadımı' etkinliğiyle gerçekleştirildi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya; zeytin ve zeytinyağının fiziksel ve kimyasal özellikleri, kalite kriterleri ve zeytinyağı üretim aşamaları gibi konularına ilişkin bilgilerini fakülte öğrencileri ve akademisyenleriyle paylaştı. Zeytinyağı tadımının gerçekleştirildiği etkinlikte, öğrenciler ve akademisyenler zeytinyağının kalite kriterlerine ilişkin yorumlarını paylaştılar.

Etkinlik, SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık tarafından Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya'ya plaket takdimiyle tamamlandı.

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen Gastronomi Sohbetleri,  4 Aralık tarihinde Prof. Dr. Arif Bilgin tarafından gerçekleştirilecek olan 'Osmanlı Saray Mutfağı' konu başlıklı eğitimle devam edecek.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr