HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 09 MAYIS 2025, CUMA

Mor Ekmeğin faydası saymakla bitmiyor!..

21.02.2020 00:00
Mor Ekmeğin faydası saymakla bitmiyor!..
Mor Ekmeğin faydası saymakla bitmiyor!..

Mor ekmek den sonra Mor Baklava! Şeker hastalarına müjde! Sağlıklı beslenmeyi
benimseyen ve diyet yapan, sağlığını düşünen herkes için organik ve sağlığı çok faydalı
ürünler Sakarya'da girişimci İşadamı Levent Gündüz'den geldi.
Geçtiğimiz ayda Mor ekmek Sakarya'da da üretilmeye başlanmıştı
Japonya'da zorunlu olarak tüketilen ve vücutta onarım başlattığı belirtilen mormiksten yapılan
'mor ekmek', Türkiye'de Malatya, Ankara ve Edirne gibi illerin ardından Sakarya'da da
Güneşler Merkez Mahallesi, Ankara Caddesi'nde bulunan Gündüz Pasta üretilmeye
başlanmıştı. Türkiye'de İstanbul Üniversitesi Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezinin
12 yıllık araştırmaları sonucu Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilen mor ekmeği
Sakarya Gündüz Ekmek ve Pasta Fırını girişimcilik ruhu ve sağlığa değer katmak adına
üretime son modern teknoloji ile başlamış ve hemen ardından Mor Baklava ile de devrim
yaptı.
'Şeker, Kalp ve tansiyon ve damar tıkanıklarına birebir faydası var'
Mor ekmek, içerisinde bulunan mineraller ve vücutta oluşturduğu dengeleyici ve onarıcı
etkiler ile öne çıkıyor. Ekmeğin içeriğinde bulunan böğürtlen, ekşi mor dut, yaban mersini,
vişne, nar, patlıcan ve mor soğan kabuğunun posalarından elde edilen antisiyoninler ileri
teknoloji yöntemlerle moleküler saflaştırma sonucunda elde ediliyor. Mor hamurdan elde
edilen ekmek, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp ve beyin damarı
tıkanıklıklarına, böbrek yetmezliği, kol ve bacak uyuşmaları ile morarmaları, diz ve kalça
eklem ağrıları ve erken yaşlanma ile başlayan unutkanlıklara karşı etkili olduğu yapılan
araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.
'Bir dilim mor ekmekten tam gün faydalanılabilir'
Fırın sahibi Levent Gündüz, mor ekmeğin içeriğinde herhangi bir katkı maddesi olmadığını,
sahtelerini de üzerine limon sıkarak, renk değiştirmiyorsa gıda boyası olduğunu
anlaşılabileceğini söyleyerek uyarı da bulundu. Girişimci İşadamı Levent Gündüz 'Unlu
mamuller ve ekmek den adeta korkuluyordu. Bu sayede ekmek ile insan arasında yeniden
sıcak bağlar kuruyoruz. Bir dilim mor ekmek den tam gün faydalanılabilir. Mormiksten
sadece ekmek üretilmiyor, aynı zamanda baklava, kurabiye, simit gibi daha birçok ürün
vatandaşların damağında adeta eşsiz bir lezzet bırakıyor. Antosiyan, serbest radikallerle
savaşıyor. Kansere yakalanma riskini azaltan antosiyanin, kalp ve karaciğer için detoks etkisi
yaratıyor' dedi.
Neden Mor Ekmek?
Mor ekmek; Şeker Hastalığı'nın baskılanması, hastalığın yan etkilerinin azaltılması,
Metobolik Sendrom ve Şeker Hastalığı boyunca görülen ruhsal düzensizliği ortadan
kaldırması amacıyla tavsiye edilir. Mor ekmek tüketerek Şeker Hastalığı'nın aşağıdaki yan
etkileriyle mücadele etmek mümkündür; 'Mor Ekmek bir ilaç değildir!.'
Kalp ve Damar Hastalıklar, Yüksek Tansiyon, Kalp ve Beyin Damar Tıkamaları, Böbrek
Yetmezliği, Kol ve Bacak Uyuşmaları ve Morarmaları, Diz ve Kalça Ağrıları ve Erken
Yaşlanma ile Başlayan Unutkanlık. Mor ekmek herkesin tüketimine uygundur; sağlıklı
bireyler tarafından daha sağlıklı bir yaşam için güvenle tüketilebilir. Mor Ekmek, mor renkli
meyve ve sebzeler ile üretilmektedir. Mor ekmek; böğürtlen, ekşi mor dut, yaban mersini,

Vişne, nar, patlıcan, mor soğan kabuğu ve tam buğday unundan üretilmektedir. İstanbul
Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nin on iki yıllık araştırmaları
sonucunda Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilmiştir. Tüketimine erken yaşlarda
başlanırsa, Obezite ve şeker hastalığının gelişmesine önemli bir engel teşkil eder. Günlük
hayatta beyaz ekmek yerine mor ekmek tüketimiyle sözü edilen birçok hastalığın tedavisine
yardımcı olmak, ruhsal düzeni korumak daha kaliteli ve dengeli bir yaşam sağlamak
mümkündür; sürekli ve düzenli tüketimi önerilir. Mor ekmek; bilim ve yüksek teknoloji
ürünüdür, bir tılsım veya mucize değildir. Mor ekmek mor renkli pigmentlerin sağlığa faydalı
etkileri, tüm dünya tıp ve araştırma otoriteleri tarafından bilinmektedir.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr