HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 06 MAYIS 2025, SALI

Kırmızı et'te kırmızı alarm

Türkiye'nin kırmızı et üretimi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4 azalışla 1 milyon 126 bin 403 ton oldu. Koyun eti üretimi de bir önceki döneme göre yüzde 21.3 azaldı
12.02.2018 00:00

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017'nin Ekim-Aralık dönemine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, 2017'de bir 2016'ya göre yüzde 4 azalışla 1 milyon 126 bin 403 ton olarak gerçekleşti. Buna göre, geçen yıl Ekim-Aralık döneminde sığır eti üretimi 260 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, Temmuz-Eylül 2017 dönemine göre de yüzde 10.4 gerileme kaydetti. Koyun etinde çöküş devri Koyun eti üretimi 26 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi Temmuz-Eylül 2017 dönemine göre yüzde 21.3 azaldı. Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, 2017'nin Ekim-Aralık döneminde Temmuz-Eylül 2017 dönemine göre yüzde 12.6 azaldı, 2016 yılının Ekim-Aralık dönemine göre ise yüzde 9.1 arttı. Söz konusu dönemde bu üretim 295 bin 329 ton olurken, 2017 yılında toplam kırmızı et üretimi önceki yıla göre yüzde 4 azalışla 1 milyon 126 bin 403 ton olarak gerçekleşti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr