Türkiye'nin karasal büyüklüğünün yaklaşık yüzde 30,8'ini tarım alanları oluşturuyor. En büyük tarım alanına sahip il 19,6 milyon dekarla Konya, en küçük tarım alanına sahip il ise 107,1 bin dekarla Yalova.
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2016 verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye'nin karasal büyüklüğünün (769 milyon 632 bin dekar) yüzde 30,8'i tarım alanlarından oluşuyor.
Toplam 237 milyon 625 bin 724 dekar büyüklüğündeki tarım alanının 196 milyon 243 bin 701 dekarında (yaklaşık yüzde 82,5) tahıllar ve diğer bitkisel ürünler yetiştiriliyor. Geçen yıl bu alanın 155 milyon 743 bin 717 dekarı ekildi, 40 milyon 499 bin 984 dekarı da nadasa bırakıldı.
Öte yandan, 8 milyon 41 bin 419 dekar alanı sebze bahçeleri, 33 milyon 292 bin 166 dekar alanı meyveler, içecek ve baharat bitkileri, 48 bin 438 dekar alanı da süs bitkileri oluşturdu.
Ülkemizde ise 2000'li yılların başından bugüne 2 milyon 420 bin futbol sahası büyüklüğünde tarım alanı kaybolurken, her gün 8 futbol sahası tarım alanımız yok oluyor.